Textilhögskolan i Borås

Designwebben som saknade webbdesign

Textilhögskolan i Borås är en starkt lysande stjärna på modeskolornas himmel som varje år attraherar kreativa studenter från världens alla hörn. Vad de däremot saknat var en webb som kunde spegla sin trendkänsliga publik. Sagt och gjort.

Uppdrag

Vi fick i uppdrag att ta fram en helt ny design och struktur för Textilhögskolan i Borås webb. Önskemålet var en hemsida som på ett spännande och inspirerande sätt kunde göra studenternas fantastiska projekt rättvisa och därmed skapa en dragningskraft för nya sökanden till designsektionens unika utbildningar. Den nya looken skulle reflektera målgruppen och samtidigt andas internationell design och livfullhet.

Lösning

Resultatet blev en webb där nytänkande textilprojekt, välgjorda studentportfolios och intressanta aktualiteter lyftes fram i strålkastarljuset. För att få till en tonart som var både vibrerande och eklektisk riktade vi våra blickar mot modehus, museer och designutställningar. Där hittade vi också det mesta av inspirationen för vår webbdesign. Den nya webben har hittat sitt skal – men innehållet fylls hela tiden på från de egna textilstudenternas kreativa hjärnor.