Högskolan i Borås

En mässmonter att flytta hem till

Att berätta om utbildningar, framtidsutsikter och studiemiljöer är en sak – att få någon att vilja flytta hem till en ny vardag är en annan. Vi tog oss an utmaningen att kommunicera studentlivet på Högskolan i Borås genom att bygga en mässmonter att flytta hem till.

Uppdrag

Vi fick i uppdrag av Högskolan i Borås att ta fram ett koncept för en mässmonter på Västsveriges bredaste jobb- och utbildningsmässa, Kunskap & Framtid. Ett önskemål var att bygga montern som en studentlägenhet och skapa en genuin hemma-hos-känsla.

Insikt

Det är en spännande tid i livet att börja plugga på en högskola eller universitet. Man har hela livet framför sig, som ett tomt kapitel som väntar på att skrivas. Vi ville illustrera känslan av att studentlivet utgör en ram, men innehållet är upp till var och en att forma. Här står alla dörrar vidöppna.

Lösning

Vår idé blev att göra en mässmonter i en skissad känsla där uppfinningsrika linjeillustrationer fick stå i centrum. Vi byggde upp montern precis som en studentlägenhet, men designen fick inredningen att kännas obestämd och utbytbar. Allt för att förstärka känslan av ett studentliv som väntar på att fyllas med liv.